Leverte utbyggingsplan for Duva

Rettighetshaverne, med operatør Neptune Energy i spissen, leverte torsdag Plan for utbygging og drift (PUD) for Duva-feltet i Nordsjøen.

De utvinnbare reservene er beregnet til 14 millioner standard kubikkmeter oljeekvivalenter (MSm3 oe).

Planlagt produksjonsstart er rundt årsskiftet 2020/2021. Produksjonen på Duva fører til god utnyttelse av infrastrukturen i området – rørledninger samt prosessanlegget på Gjøa-innretningen – som også opereres av Neptune.

Duva ligger i utvinningstillatelse 636, 35 kilometer fra land i Hordaland, og ca 60 kilometer nord for Troll-feltet.

Reservene i Duva er beregnet til 3,70 millioner standard kubikkmeter olje og kondensat, 8,39 milliarder kubikkmeter salgsgass og 1,03 millioner tonn NGL (flytende naturgass).

Investeringene beløper seg til 5,5 milliarder kroner.

Duva skal bygges ut med en havbunnsinnretning som knyttes opp mot Gjøa, cirka seks kilometer unna. Oljen og gassen i Duva skal produseres fra to oljebrønner og én gassbrønn.

Forventet produksjonstid på Duva er 13 år.

Funnet 36/7-4 (Cara) ble funnet i 2016. Letelisensen ble tildelt i TFO-runden i 2011 til daværende GDF Suez med Spring Energy og Idemitsu Petroleum som rettighetshavere.

I 2016 ble GDF Suez til Engie Energy, for så å inngå i Neptune Energy i 2018. Operatøren har en 30 prosents andel. De øvrige rettighetshaverne er Idemitsu (30) og Pandion (20) Wellesley (20).

Duva er norrønt og navnet på datteren til havguden Ægir og Ran.

Neptune er også operatør i utvinningstillatelse 153, Gjøa, og leverer også søknad om fritak fra PUD for P1-prosjektet på vegne av rettighetshavergruppen i denne utvinningstillatelsen. De består av Neptune (30 prosent), Petoro (30), Wintershall Norge (20), Okea (12) og DEA Norge (8).

Det er klare fordeler ved å samkjøre utbyggingen av de to prosjektene. Dette bidrar også til optimalisert ressursutnytting i Gjøa-området.

 

Reservene i Duva er beregnet til 14 millioner standard kubikkmeter oljeekvivalenter (88 millioner fat). Feltet bygges ut med en havbunnsinnretning og oljen og gassen transporteres til Gjøa for prosessering og eksport.
(Illustrasjon: Neptune Energy)