Frykter for Njords framtid

Fagforening krever at Statoil favoriseres i neste tildelingsrunde.

Njord-plattformen til Statoil tåler ikke vekten som kreves for å bore nye brønner på feltet, og at partnerskapet derfor vurderer installasjonens framtid.

Taues inn til land
Både nybygg og reperasjon av eksisterende plattform er aktuelle alternativer når installasjonen etter planen skal tas inn til land sommeren 2016.

Men Industri Energi Statoil frykter nå at lav oljepris og stor konkurranse om ressursene i området vil felle Njord-planene.

- Området rundt Njord er attraktivt med god infrastruktur. En oppkopling av Snilehorn mot Draugen og en selvstendig utbygging av Pil&Bue kan representere en trussel for Njord Future, skriver fagforeningen på sine nettsider.

Les mer om kabalen som skal legges på Haltenterrassen her!

Konseptvalg for Snilehorn
Industri Energi Statoil er bekymret for arbeidsplassene på Njord, og ser viktigheten for at Njord Future og Statoil får levert PUD på Snilehorn innen utgangen av 2016. Det betyr, ifølge fagforeningen, at konseptvalget for Snilehorn må tas i høst.

En utsettelse av beslutninger for Njord Future vil øke kostnadene for prosjektet, og som kan medføre at planen med reperasjon eller nybygg blir stoppet. Og som igjen medfører at Njord ikke vil komme ut igjen. Derfor er det viktig med en tidlig avklaring, slik at Njord Future kan levere en oppdatert PUD årskiftet 2016 /2017, skriver IE Statoil.

Årsmøte Industri Energi Statoil krever derfor at Statoil får en «prioritet i tildelingen i området, hvor Snilehorn, Pil, Bue og Bister er en del av områdeløsninga mot Njord, slik at Njord Future blir realisert.»