Nå løftes snart første Edvard Grieg-modul på plass

Tungløftfartøyet Thialf ankom mandag Edvard Grieg-feltet, og blir nå klargjort for løftene av modulene som til sammen vil utgjøre plattformdekket.

Det er en enorm operasjon som er satt i gang. Fire slep, løftefartøy, jack-up rigg (som nå er flyttet fra jacketen for å bore en avgrensningsbrønn) og i tillegg fire vakt-, standby- og supplyfartøy, er nå i gang ute i Nordsjøen. I løpet av noen dager kommer også flotellet som skal huse mange av de som skal delta i arbeidet med å klargjøre plattformen for produksjon.

Taues fra Stord og Egersund
Slepet av hoveddekksmodulen for Edvard Grieg-plattformen startet fra Stord søndag ettermiddag. I løpet av de nærmeste dagene vil ytterligere tre lektere med moduler bli tauet ut til feltet i Nordsjøen. Mer enn 22.000 tonn med stål og utstyr vil utgjøre det ferdige plattformdekket på Edvard Grieg.

Både den kombinerte utstyrs- og boligkvartermodulen og prosessmodulen vil i løpet av kort tid bli tauet ut fra henholdsvis Kværner Stord og Aker Solutions Egersund. Sammen med flammetårnet utgjør disse modulene hele plattformdekket.

I rute
– Både for Lundin som operatør, og for våre lisenspartnere og andre interessenter er det veldig viktig at vi nå går over i neste fase av prosjektet uten noe gjenstående arbeid. Det har positiv innvirkning på kostnadssiden, men også innen HMS siden vi reduserer behovet for å transportere folk til og fra feltet, sier Kristin Færøvik, administrerende direktør i Lundin Norway.

Når modulene er løftet på plass på det bunnfaste stålunderstellet starter arbeidet med å klargjøre installasjonen for produksjon. Kværner bistår Lundin i denne fasen, og de siste månedene har gått med til planlegging av dette arbeidet. Til sammen vil 1200 personer gå i offshore turnus for å sluttføre jobben.

– Alt som skal skje de kommende dagene og månedene er det som virkelig skal ta Lundin Norway over i rekken av fullverdige operatørselskap på norsk sokkel, sier Kristin Færøvik i Lundin Norway til offshore.no.

Kilde : offshore.no