Wood tildelt Hywind Tampen EPCI-kontrakt

Woods norske virksomhet har blitt tildelt en ny kontrakt av Equinor for modifikasjoner på to offshoreplattformer i Nordsjøen for tilkobling av elektrisk strøm fra flytende vindmøller som del av utbyggingen av Hywind Tampen.

Prosjektet skal leveres av Woods ingeniørteam i Stavanger og Sandefjord, noe som gir lokal sysselsetting og økt aktivitet for leverandørsektoren.

Equinors prosjekt, som markerer et vendepunkt innen olje- og gassektoren, skal erstatte energi fra gassturbiner med elektrisitet fra en flytende vindmøllepark som skal ligge mellom feltene Snorre og Gullfaks. Dette vil redusere CO2-utslippene fra feltene med mer enn 200 000 tonn årlig.

Som del av en treårskontrakt, skal Wood levere topsidemodifikasjonene på Snorre A og Gullfaks A som er nødvendige for å integrere den flytende vindmølleparken med eksisterende energiforsyningssystemer på installasjonene. Arbeidsomfanget omfatter også installasjon av utstyr på de flytende vindturbinene samt oppgraderinger på kontrollrommet i Bergen som skal fjernstyre vindmølleparken.

– Vi er stolte av å bistå Equinor i dette flaggskipsprosjektet for overgang til ny energi for Nordsjøen, hvor to olje- og gassplattformer vil bli de første som drives med kraft fra en flytende vindmøllepark.

De sier Lars Fredrik Bakke, leder for Wood i Norge.

– Vi vil bruke vår inngående kunnskap om Snorre A og Gullfaks A for å bistå Equinor i å redusere CO2-utslipp fra offshorevirksomhet ved å endre på eksisterende infrastruktur.

– Denne kontrakten opprettholder vår posisjon som en ledende leverandør av modifikasjoner og prosjekteringstjenester i Norge, og demonstrerer vår globale erfaring ikke både offshorevirksomhet og faste og flytende vindkraftløsninger.

Det er ikke opplyst noen verdi av kontrakten, men etter det det Petro erfarer er kontrakten verdt mellom 200 og 300 millioner kroner.